18 October 2011

Big Bad Wolf Book Fair 2011

I went to Big Bad Wolf Book Fair 2011 last Saturday at MAEPS, Serdang and apparently it was the last day of the fair. Actually, I never heard of it pon before this. Kalau tak silap kan, tak pernah pon such book fair ade kat Malaysia ni. Yang common pon macam MPH / Borders Warehouse Sale. But it's ok... Nak dijadikan cerita, I managed to get Encik Suami to bring me to BBWBF eventhough I know he doesn't like crowded places. Memang menepah maut lah kalo nak ajak dia pegi tempat-tempay macam tu. Tapikan..disebabkan beliau tau kechentaan isteri beliau terhadap buku-bukuan maka digagahkan jua membawakkan bini beliau ke BBWBF tersebut...(oops! kalo Encik Suami baca ni haruslah beliau gelakkan hamba..ahaks!!).

Nak sampai ke tempat kejadian tu plak, punyalah pusing-pusing Serdang tu. Siap masuk dalam UPM ushar-ushar orang tengah konvo. Seriously, sesat dek non!! Kata tak penah pegi MAEPS kan!! Nasiblah Encik Suamiku itu memang arif tentang jalan-jalan di Serdang. Al maklumlah tempah sejarah lama...hehehehe (Yang, jangan marah saya pleasseeee!!)

Last-last, sampai jugak kami ke MAEPS tu. Nak masuk pintu masuk dia pon kereta dah bersusun-susun. Hadoiyaiiii!!Nasiblah tak yah nak beratur lelama. Punyalah luas MAEPS tu, sayup mata memandang. Dah parking keta tu, kena plak naik shuttle untuk ke Hall A tempat BBWBF tu. Challenging betul hari kitorang that day. Dengan panas teriknya. Memang terbaeeekkklah kata Encik Suami.

Sesampai kat Hall A tu kena plak beratur adik kakak hoiii!!! Tapi I would like to applaude the organizer since they can manage the crowd properly. Even beratur nak masuk pon, tak lama sebab beratur sambil jalan. Sebaik saja kaki melangkah ke dalam dewan besar tu memang boleh tengok banyakkkk giler buku yang ade ranging from Romance novels, Dummies Collection, Photography, Cookery, Young Adults, Children, Religion, yada yada and the list goes on. Tapi sad to say, good books were all taken already cos memang dah sold out. Ingatnya nak jugak cari cookbook by Chef Wan ke tapi the thing is, sume cookbooks are all international. You can see books from famous chefs like Nigella and Gordon Ramsey.

Bile tengok price memang lah mata berpusing-pusing dengan kemurahan yang berbaloi-baloi. All hardcover books sangat murah, RM25 je. Itu pon paling mahal among all the books. Pusing punya pusing and setelah menengok muka Encik Suami yang sudah kelat-kelat masam sebab pening ngan ramai orang, maka I pon end up dengan 4 books jerrr...

Sophie Kinsella's Collection
&
Easy Home Baking

For Shopaholic and Sister tu, I bought through Groupon. Apparently cheaper by RM1 jer. Kalo kat BBWBF tu diorang jual RM8 but I got it at Groupon for RM7. Oklah tu kan?? Most novels kat situ memang harga RM8 jer. Hmm..memang murah. Sape la tak giler pegi situ kan??? But to conclude, next time kena pegi time awal-awal diorang bukak so that tak terlepas buku-buku yang best-best.


Even though dapat 4 books jer but I came home a happy bunny!! Thanks to BBWBF for such a good service. Please come again. I will sure to visit you again!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...