24 December 2012

Celup dan Celup

Ni nak review psl celup dan celup atau bahasa omputihnya DIP N DIP. Restaurant ni letaknya kat Jalan Telawi 3, Bangsar. Depan Allianze Bank and very near to Bangsar Village. Now tempat ni memang famous, because it doesn't serve any main course food other than desserts. Yes, it's a dessert cafe and it serves fully chocolate-based desserts. For those of you who are chocolate lovers, this is the place to feast your chocolate cravings.

Price wise memang mahal sikit lah but according to Hubster, it's worth every penny! Duh! Being a chocolate lover himself, of course la dia suka. We went there last Friday after work. Janji dengan Ieka skali sebab dia penah pegi situ dulu so we might have a lil help from her to choose from the menu.

We ordered Brownies Chocolate Crepe, Triple Chocolate Crepe, Ice Blended Freezy and also Mallow Hot Chocolate. Seriously sinful and tersangat2 sedap! Nampak macam sikit je portion tapi time nak ngabihkan sepinggan tu memang menguji iman. Sampai satu tahap terasa kepala dah kembang and tak boleh masukkk!
Triple Chocolate Crepe (patut ade white chocolate on top tp they were out of stock)

Brownies Chocolate Crepe (brownies balut ngan crepe pastu simbah chocolate)

Ice Blended Freezy

Mallow Hot Chocolate
We spend time borak-borak sambil buat lawak bodoh memasing. Sambil-sambil tu camwhoring la ape lagi! Tu je lah ceritanya. So, sesapa yang teringin nak pegi Dip n Dip tu silalah berkunjung. Desserts dia memang terbaik dari ladang!

Menggila with Hubster

Camwhore dengan Mek Ieka Kassim

16 December 2012

Hari Ini Hari Ahad

Ahad yang kosong. 

Pagi tadi pagi2 lagi Kak Long sekeluarga balik KB, after 3 days staying at my house. Then, sambung tido balik. Buruk perangai kan? Then bangun terasa nak makan lempeng. Amik gandum, telur & air kemudian blend. Maka sarapan bersama lempeng dan susu manis gaya orang kampung. haha

Hari ni memang hari malas sedunia. Malas nak keluar. Nanti duit keluar macam air. Di saat sesak macam ni baik guna je apa yang ada dalam peti ais untuk memasak. Lunch Hubster nak makan telur kicap tumis kegemaran. Campak2 aje siap! Pukul 3 beliau keluar beriadah, main badminton. Rutin mingguan. Tinggalah saya terkebil2 sorg2. Tengok TV cite sume tak best. 

Semalam bendera merah datang menyapa. Datang awal daripada jangkaan. Terus kecewa. Tiada rezeki bulan ni. Hubster cakap takpe cuba lagi. Insya Allah kalau ade rezeki tak ke mana. Betul cakap Hubster. Akan cuba lagi sampai berjaya!

Duduk pandang keliling ruang tamu. Masih kosong. Perlu sedikit touch up. Insya Allah perabot baru akan di beli tak lama lagi bila BONUS datang menyapa.hehe


BONUS tahun ni tak tahu lah byk ke sikit tapi tetap bersyukur dengan rezeki yang diberi. Appraisal juga syukur alhamdulillah. Melebihi apa yang dijangkakan. Terima kasih Ya Allah untuk segalanya.

Apa yang nak dibeli dengan bonus tahun ini? Hmmm...mungkin most of it digunakan beli sesuatu untuk rumah. Chest of drawer untuk bilik tidur, lampu, meja makan dan meja hiasan untuk diletakkan di ruang tamu. 

Tapi mesti juga reward diri sendiri setelah penat membanting tulang. The top of my wish list will forever be this:

1. Kitchen Aid Mixer (Grape)

2. Candy Bag 




Malam ni terasa nak makan mee goreng. Tengok dalam peti ais ada sotong. Jom lah ke dapur!

Papai!

13 December 2012

Welcome Baby!

Syukur alhamdulillah. Last Sunday, 9 Dec 2012, a new addition to Hj Abdullah's family had finally seen the world. My sister had given birth to one healthy boy at Damai Service Hospital,KL.

Say hi to my lil bambam nephew. Say hi to ARMAN ADEEL B. AZMAT.












02 December 2012

Land of the LEGO

Hello peeps! 

Ni nak cite. yesterday I went to LEGOLAND!!! Both Hubster and I went together with Hubster's family. We stayed a night at a homesatay dekat Pulai Perdana, around 15-20mins ride to Legoland itself. We arrived around 9-ish am and memang manusia maha ramai dah masa tu, berduyun2 masuk. Rata-rata every family mesti ada anak or kids, sama lah macam family kami. Nak tgk yang couple datang berdua mmg xde kot! Kids takyah cakap lah, excited terlebih. Kami dewasa pon tak kurang.haha

We bought the ticket online, RM110 per person. Orang cakap kalau beli on the counter agak mahal dalam RM150/160 camtu. Operation hours are from 8am until 8pm. Sekarang ni kan musim hujan, so kalau nak pegi baik pegi pagi2. Hari yang we all pegi tu cuaca agar baik throughout morning until afternoon. Petang masa nak balik tu dia dah start pouring. 

Lagi satu pesanan penaja ni. Must-bring items include sunglass, topi and sunblock. Mesti pkai baju nipis & sejuk tau. Reason : Panasssss sgt-taktau-nak-cakap-camne-tahap-kepanasan-tu!!! Maybe because it's a new opened place, pokok pon takde. Cuaca kalau panas, memang terik seterik2nya... Hubster punya shirt memang basah lencun kena peluh.

Overall tour, we all rasa USS lagi best. Ini bagi yang dah pegi USS lah. Entry untuk USS pon belum up lagik!nantikan yeaaa... 

Legoland ni ade a few parks jgk. Contohnya ade Lego Kingdoms, Imagination, Land of Adventure, Lego Technic, Lego City and Miniland. We went to see 4D screening of Spellbreaker. So Hubster & I queued, to see whether sama tak madam 4D shrek kat USS. Verdict: It was OK, ade la jgk effect angin, air & snow. The kids were oooo-ed, aaahh-ed when the show was on. Sooo cute seeing them gawking.hehe

Miniland is my personal favourite! The mini town is sooooo cute! The miniature buildings were built from lego! Ade KLIA, Bangunan Sultan Abu Samah, Masjid Putrajaya, KLCC, KL city and many more! 

Since it's a Legoland, so semua patung and seangkatan dengannya tu memang dibuat from Lego lah. Memang cute sgt2! Rasa macam nak bawak balik aje! 

Masa kami nak balik tu, hujan dah start turun tapi nasib baik dah habis tour satu legoland. So, kalau parents out there nak bawak the kids, memang berbaloi lah but bagi kami ni yang takde anak, rasa tak enjoy sgt because most of the rides and games there are meant for kids. Lagi pon every ride tu nak kena beratur lamaaaaa sgt! huhu

So now I leave you with the rest of the photos ok!














































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...