17 December 2013

Saya Mau Makan

Assalamualaikum

Dah lama sy biar blog ni terbengkalai. Semenjak dua menjak ni badan tak sihat. Oh no no no! Jangan speku okeh. Belum rezeki lagi.

Last week, the whole week tak sihat. Start dgn flu, cough and sore throat. Isnin hingga khamis saya gagahkan jgk pegi ofis sebab ade important meetings and presentations to attend to. Jumaat saya MC sbb demam teruk. Maybe kena hujan kot hari sebelumnya. Then the whole weekend duduk rumah je berehat tak ke mana. 

Since saya tak sihat, selera makan takde. Memang hari2 kena pk nak mkn apa for breakfast, lunch and dinner. Boleh dikatakan saya byk membazir sbb makan mesti tak habis. Kadang tu memang tak makan langsung satu hari sampai badan menggigil but tak lapar. 

So harini dah cukup seminggu saya takde selera makan. Kawan2 ckp good sebab naturally can lose weight. Konon! but Hubster paksa saya makan. Kalau tak lembik nnt. Entahlah. Saya tak suka macam ni. Allah bagi dugaan hilang nikmat makan sekejap.

Hopefully I regain my appetite soon. Insya Allah.

Tu je lah nak mencecer hari ni. Insya Allah akan try utk active balik tulis menulis blog ni. 

Papai!

25 November 2013

Pemergian Yang Dirindu

25 November 2013. Genap 2 tahun Papa pergi. Pergi tak kembali.

Walau 2 tahun berlalu tapi rasa macam baru semalam dia pergi meninggalkan kami semua. Pemergian yang amat dirindui.

Papa akan sentiasa diingati dan dirindui. Selamanya.

You will always own the special place in my heart.

I love, Papa. You are the greatest gift God has ever given to me.

Semoga Papa sentiasa dibawah lindunganNya dan ditempatkan di kalangan ahli Jannah.

Al-Fatihah.

19 November 2013

Shopping Sampai Poket Rabak

Assalamualaikum loveliessss!
 
Fuh fuh fuh (tiup blog yang dah bersawang ni) Hehe. Dah lama tak update. Malas.
 
Harini saya CD11. Cik Red Flag datang on 9 November 2013. Pasrah. Bukan rezeki kami lagi. Kena plak masa baru touched down kat Ho Chi Minh. Haih. Haritu bagitau Mama saya nak proceed IUI untuk cycle ni tapi Mama cakap tunggu dulu sebab dia ade jumpa sorang makcik mengurut kat KB. Mama cakap dengan izin Allah, dah ramai yang pegi dan alhamdulillah pregnant. So, Hubster pon agree. Stop treatment untuk cycle ni. Insya Allah nak pegi mengurut bila balik KB cuti hujung tahun nanti.
 
Minggu lepas (9 & 10 Nov 2013) saya pegi Ho Chi Minh lagi. Kali ni pegi sama Mama, Kakak and our 2 other friends, Kak Nor and Kak Su. Last time pegi masa bulan May tu ikut tour. So dah jelajah semua tempat tourist attraction like Mekong River, Chu Chi Tunnel and War Remnants Museum. This time around, solely untuk shopping. Mama memang suka sangat shop at HCM. Barang-barang dia memang murah habis.
 
Saya banyak shopping tudung halfmoon. Last time pegi dah beli berbelas-belas helai. This time tambah lagi 20 pieces. Now almost color shades dah ade. Mama plak suka telekung sembahyang. Compared to telekung daripada Indonesia, Vietnam punya lagi sedap and panjang. So bila nak sujud tu takde la masalah kaki terjulur keluar. Pastu plak sekarang kan tengah in telekung lycra renda-renda tu. Macam-macam colour ada. Naik juling lah nak memilih. Hehe
 
Entourage kali ni plak semua jenis sekepala and memang truly kaki shopping. So kalau sorang beli mesti lagi 4 pon nak beli. Kali ni, saya belanja banyak untuk tudung. Sebab saya ni memang gila tudung. Nak-nak shawl yang belit-belit tu. Selain tu, saya ade beli telekung jugak, kain cotton, chiffon cotton dan jugak blouses. Memang berbaloi-baloi. Harga memang drop dead cheeeeaaaapppp!!!
 
Mama konon mula2 tu cakap tak nak beli pape tapi last2 dia beli paling banyak. Sampai 15 pasang telekung dia borong! Tak sikit-sikit. Saya pun bawa luggage 1 je tapi hmmmm... Terberanak lagi satu. Haahahahaha. Over kan?
 
So balik je Malaysia poket dah rabak. Gaji plak lambat lagi. Haritu gaji awal so kemain menunggu lama to the nest pay day. Maggi la jawabnya nak tampung kehidupan. Hahahahaha
 
Insya Allah nanti saya akan buat proper entry pasal Ho Chi Minh ni. Kot-kot nanti you guys nak pegi sana. Bleh la buat guidance. Oklah ni ade sikit gambar amik masa pegi last week.
 
Abaikan kualiti gambar yang kurang best sebab masing-masing pakai camera phone je pon. Tak koser heh nak bawak camera gabak tu!

Ini kakak saya. Tenggelam dalam timbunan kain

This is my mom :)

Jubah ni serious lawa! RM40 je. Unfortunately takde my size :(

Ini kedai Aysah Collection. Murah sesgt!

We had dinner here. Expensive!

Ini pon kedai Malay cuisine tapi penuh. Owner sama ngan kedai atas

Ni abang jual air

Tawar menawar!




Ini hotel kami dan ini Kak Su

Masing-masing tayang telekung baru

Dalam guni tu tudung. Percaya tak???

Shopping kat Pasar Malam



Belakang tu pasar Ben Thanh

Landmark Ho Chi Minh





Sisters :)

Ini hasil rembatan tudung. All halfmoon

Keseluruhan hasil belian *Peace*


23 October 2013

Finale

Assalamualaikum
 
Harini adalah hari terakhir appointment dengan Dr.Adilah untuk cycle kali ini. Pagi tadi Doc buat TVS tengok telur belah kanan dah mengecut dan dalam fasal Corpus Luteum. Dinding rahim dah menebal cantik. Doc quite happy untuk perkembangan saya kali ini. Saya pon tersangat2 happy.
 
Doc tanya lagi. Bersama ke malam tadi? Haha. Malu-malu kucing ai olls nak menjawab. Doc senyum je. Doc advised untuk bersama sekali lagi malam ni. Doc prescribed Duphaston untuk kuatkan rahim sebab saya as PCOS patient memang very prone to keguguran. Start makan 27/10 until 9/11 untuk 2 weeks. On 10/11 Doc suh buat UPT. Kalau negative, Doc suh tunggu period and come for another checkup during CD2 or CD3 untuk next cycle treatment.
 
Hopefully ade rezeki untuk saya bulan ini. Doakan saya juga ye kawan2 :)

Notakaki : Keputusan sugar level saya pon memuaskan. Sebelum MGTT bacaan 4.4, selepas 3 hours bacaan 3.2. Doc kata rendah la plak. Maybe sebab saya amik 1 jam lambat kot. Tapi apa2 pon syukur saya takde kencing manis :)

21 October 2013

CD23

Assalamualaikum.

Bersiaran secara langsung dari Jabatan Imigresen Malaysia. Gila lama nak tunggu giliran. Janji 1 jam siap tapi ni dah masuk 2 jam. Renew passport, untuk my November trip ni. Nombor sekarang adalah 1215 dan nombor saya 1237. Dah naik kematu montot ai ni tau. Huhu. Sambil2 tunggu turn, meh sini nak cite pasal appointment harini. Oh ye. Imigresen Mini UTC Sentul ni bukak until 10.00pm. Very convenient for us working community :)

Harini dah CD23. Hubster ikut skali sy check-up sebab dia pon nak bagitau Doc pasal seminal analysis dia. Pagi tadi sampai hospital lambat daripada biasa dalam pukul 9.15am gitu. Lepas register dapat nombor 17. Pergh! Memang hazab lah menunggu jawabnya. Then, saya turun bawah pegi lab buat blood test & MGTT i.e.minum air gula. Saya request kat Doc nak buat ujian tu nak tau kencing manis ke tak sbb insulin saya tinggi. Doc and kakak lab tu cakap jangan muntah minum air gula tu sebab memang teramat2 manis. Kakak lab kata bleh selang selikan dengan air masak. Saya telan jugaklah walaupon macam terpaksa. Alhamdulillah. Takde masalah bagi saya. Memang manis yg amat. Trick dia lepas minum selang dengan air masak seteguk. Tapi maybe sebab saya ni Mek Klate kot. Minum air gula is not a problem at all. Haha!

Harini org terlampau ramai kat klinik. Turn saya pukul 1.20pm macam tu. Doc buat TVS macam biasa. Belah kiri telur paling besar 11mm. Yang kanan ada satu 22mm x 21mm. Memang tengah cantik. Pintu rahim pon still terbuka, Endometrium 14mm. Lendir pon banyak. Memang sekarang betul2 tengah subur. Doc suh guna Ovidrel untuk stimulate ovulation. Nasib baik haritu dah penah beli and simpan dalam peti ais. Doc suh cucuk sendiri balik nanti. Hubster la orang yang kena buatkan.Hehe.

Saya tunjuk Doc result seminal analysis Hubster. Doc sub buat test skali lagi. A bit pricey but accurate. Lepas result tu baru tau Doc nak bagi ubat apa. So next cycle lah suh Hubster buat. Today Doc kata jangan buat cos sperm tu nak guna untuk this cycle. Doc suh bersama everyday starting today. Doc fixed next appointment next Wednesday.

Lepas jumpa Doc tadi turun lab balik nak buat blood test after MGTT tadi. After MGTT tadi kena tunggu 2 hours until the next blood test. Saya tadi patut pegi balik 12.30pm tapi lambat 1 jam sebab saya ingat boleh buat blk 2 hours or so. Rupanya kena exactly 2 hours. Tapi saya buat jugaklah cos Doc cakap kt kakak lab suh teruskan. Keluar hospital tadi pukul 2.00pm. The longest appointment I've ever gone through. Phewww!

Tadi Hubster dah inject Ovidrel. Alhamdulillah tak sakit langsung. Hebat gils Hubster. Dia biasalah berlagak. Kata dia dulu nak jadi doktor tapi apakan daya takdir buat dia jadi engineer. Puii! Haha

Harap2 takde masalah la bulan ni. Kawan2 TTC sekelian tolong doakan saya k!

Muahhh! love u all *group hugs*


17 October 2013

CD19

Assalamualaikum.
 
Pagi tadi appointment CD19 dengan Dr.Adilah. Sampai hospital agak lewat sikit dalam 8.50am. Bila register terkejut dapat nombor 10. Pukul berapalah orang nombor 1 tu sampai agaknya. Setau saya klinik bukak 8.30am. Hari ni memang ramai betul patients. Doc bukak klinik pagi petang. Saya masuk jumpa dalam pukul 11.15am macam tu. Sampai habis bateri main fon. Kejap FB, Instagram and haruslah Candy Crush. Hehe
 
Nurse Ida plak cuti raya lagi. Ade nurse lain ganti. Indian lady. Tapi nampak macam Doc runs the clinic on her own. Doc yang pggl my name msk. Masuk dalam, file plak takde. Nurse Ida simpan mana ntah. Doc pon taktau mana. Haih.
 
Doc suh baring buat TVS macam biasa. Tengok belah kiri memang forever kecik lah kantung telurnya 9.5mm je. Belah kanan Doc tunjuk ada yang dah membesar 18mm x 14mm. Dinding endometrium Doc cakap dah menebal 8.8mm. Pintu rahim pon dah nak terbuka. Cantik.
 
Doc predicted dalam sehari dua lagi saya ovulate. Doc tanya pernah ke buat OPK so I said pernah tapi rupanya salah cara saya selama ni. Doc kata takpe lah. Jumpa lagi hari Isnin ni nak tengok betul ke dah ovulate. So Doc advised untuk bersama selang satu hari starting today. Alhamdulillah. At least masih ade sinar harapan untuk kami berdua. Mula2 nak buat TVS tu I told Doc that my eggs were small masa CD12 but Doc nasihat jangan give up. Mana tau untuk harini ade telur yang blooming. Semua kuasa Allah. And so today alhamdulillah at least ade jugak telur yang besar.
 
Selesai urusan dah hampir lunch. Terus pegi office amik Hubster cos dia nak amik result Seminal Analysis yang dia buat 5 Okt haritu kat Poliklinik Lourdes. From the result, Hubster's number of sperms kurang. Normal patut ade 19millions but his only 10millions. With regards to bentuk sperms plak banyak abnormalities. Tapi Doc cakap could be improved by consuming hormones. Overall memang normal. So Doc advised suruh pegi jumpa the same gynea untuk dapatkan hormones supply tu. Doc cakap jangan risau. Patient dia yang ade just 6millions sperm pon bleh mengandung. Apa2 pon it can be improved. Alhamdulillah again.
 
So insya Allah Isnin ni kami jumpa Dr Adilah lagi. Semoga urusan kami dipermudahkan. Doakan yang terbaik untuk kami berdua ok!

16 October 2013

Aidiladha & Lapis Marie Cheese

Assalamualaikum

Masih mood raya kah? Tahun ni saya beraya di KL saja. Sendu je kan. First time beraya di rumah sendiri. Sembahyang raya di Masjid Batu Muda dekat ngan Taman Koperasi Polis.

Pagi raya juadah kami hanyalah Spaghetti Meatballs dan Murtabak Raja. Dessert plak saya buat Lapis Marie Cheese. First time try. Inspired by Kak Yani from The Kitchen Guardian. Resipi yang beliau share memang marbelesss. Sedap sangat. She's my favourite baker too!

Saya dah share gambar2 ni kat dalam Instagram. Sapa followers dia tau la. Ade ramai plak tanya resipi untuk Lapis Marie Cheese ni. OKlah. Meh sini nak share. Sharing is caring kan. Sedekah ilmu masak memasak pon dapat pahala. Hehe

Lapis Marie Cheese

Bahan-bahan

1 paket biskut Marie biasa
1 paket biskut Marie coklat
250g cream cheese
250g condensed milk
300ml whipping cream
Grated cheddar cheese (I skipped this part cos lupa beli)

Cara-cara

1. Beat cream cheese sampai dia jadi smooth.
2. Masukkan condensed milk dan keep on beating sampai sebati.
3. Pour whipping cream dan beat until combined.
4. Susun biskut Marie dan layerkan dengan adunan cream cheese, milk & whipped cream.
5. Next layer letak kepingan biskut Marie coklat dan diikuti dengan adunan cream cheese. Then begitulah seterusnya sehingga habis adunan cream cheese tadi.
6. Pastikan lapisan terakhir adalah lapisan adunan cream cheese. Then amik crumble biskut Marie and tabur kat atas. Kalau ade grated cheese, sprinkle over the top.
7. Selesai hias, masukkan dalam peti ais for overnight.
8. Ready to serve! Selamat mencuba!




Senang aje resipi dia. Semua orang bleh cuba. Tak perlu bake pon. Hubster suka sangat. Kebetulan ade kawan beliau datang 3 orang. Saya hidangkan. Memang diorang pon suka makan. Next time boleh buat lagi.

Raya semalam diet kelaut. Harini baru kembali ke pangkal jalan. Kembali mengira kalori.

Oh ya, ni ha juadah saya masak semalam. Boleh la kan? Kami berdua je pon.

Next time bertiga pula! Insya Allah :)






Dugaan

Hari Khamis minggu lepas adalah CD12 dan appointment dengan Dr.Adilah. Macam biasa saya datang sorang je. Hubster takleh cuti. Sampai hospital dalam pukul 8.45am. Dapat giliran no.4. Nasib baik datang awal sikit drpd biasa. Kalau tak mesti kena tunggu lagi lama.

Dalam pukul 10.30am camtu turn saya. Mula2 Dr.Adilah bagitau pasal result blood test yang sy buat masa CD2. Doc bagitau my cholestrol level turun sikit je, from 7.3 to 6.9. Still not good. Must lower a bit more. Then my sugar level is the most worrying part. Normal should be around 7.0 and mine is 25.0. What???? Macam tak caya je. Ni nanti next appointment kena confirm betul2. My friend, a pharmacist cakap kalau 25 tu boleh terbalik meter bacaan. Dia suh confirm dengan doktor balik apa dia bacaan 25 tu. Huhu

Doc tanya betul ke saya makan Metformin tu sebab kalau makan the sugar level should reduce. So memang takleh tipu Doc. Kena la bagitau perkara sebenar. Huhu. Doc kata saya ni takdela badan besar benar macam some obese people. So she advised me to jaga makan. Take on low sugar, low salt and low everything. Saya saja je gurau cakap tak sedap lah nanti. Then Doc cakap memang tak sedap. Benda healthy memang tak berapa nak sedap. So kena paksa diri jugak walau mcm mana pon.
 
Doc buat TVS macam biasa nak cek telur. Tengok kiri takde yang besar. Belah kanan ade satu 10mm. Doc cakap Clomid dah takde kesan on me. Haritu Doc tambah dos pon still telur taknak besar. So kena la amik injection. Doc kata this cycle buat secara natural dulu. Then next cycle baru amik injection. Kena la sedia duit byk next month ni. Satu injection RM300. Doc kata max 5 injections, so RM1500.00. Then baru proceed IUI.
 
Dugaan oh dugaan. Banyak plak dugaan ye. Takpelah. Nak buat mcm mana. Allah nak uji. Tengok setakat mana tahap kental kita pada semua ujianNya.
 
Balik dari hospital, saya pegi amik Hubster kat office sebab nak bagi kereta. Dah time lunch so dia pon drive saya balik. Dalam kereta saya nangis puas2. Hubster comfortkan & suruh saya bersabar. Hubster cakap kalau dah takdir Allah tak bagi rezeki anak kita kena redha. Dia cakap "at least you got me! the clown of your heart!"
 
Senyum. Selalu buat saya kembali tersenyum.
 
Esok next appointment with Dr. Adilah. Tengok la mcm mana prestasi telur untuk CD19. Harap2 ade yang besar.
 
Bye.

08 October 2013

Nama Saya NAZIFA

Kali ni nak cite pasal nama. Nama saya. Noor Nazifa binti Abdullah nama panjang. Saya rasa takde yang pelik pada nama saya. Senang nak sebut. Tapi kenapa orang asyik salah sebut dan tulis??

Sejak dari zaman sekolah dalam sijil-sijil memang selalu kena hantar baiki nama sebab cikgu salah taip. Most common mesti jadi "Noor Nafiza". Sampailah sekarang ni bila dah keje pon. Macam-macam nama orang bagi. Nafiza,Nofiza, Nazife, Nazilah. You name it. Nazafia pon ade tau. Mat salleh yang hantar e-mail letak nama Nazafia. Rasa mcm nak guling2 gelak. Mat salleh lain2 tu diorang letak Noor aje. Senang.

Pernah saya amik test Advance English kat office, ade sorang mat salleh tu suka my name. He said it's unique and tak pernah jumpa nama macam saya. Alahai. Unik ke?? Entahlah den raso macam biaso ajo.

Itu lah serba sikit kisah nama saya ni. Parents bagi nama cantik2 last2 Jee jugak yang dipanggil. Short and sweet gitu. Hehe

Mata dah agak kuyu ni. Tapi sebelum tu sebut betul2.... N.A.Z.I.F.A. Belajar mengeja dan menyebut plak kita malam ni ye. 

Oklah nak beradu. Tata!







30 September 2013

TTC : Appointment Dr. Adilah CD2

As salam my lovely TTCians. Monday blues today? Hehe.

Hari ini I went for the usual check-up at Pantai Hospital KL, jumpa gynea cantik Dr.Adilah. I called 2 make an appointment on last Saturday but was told by Nurse Ida that Dr.Adilah was no longer held her clinic on Saturdays. So I opted for Monday instead. Too bad lah cos Hubster can't join me. He got so few annual leave left. Huhu.

Remember I told u Cik Red Flag finally came on CD46? Well false alarm actually. I did not bleed like usual. Pagi tu aje stain then the rest of the days were squeaky clean. Masih ada harapan di situ. Buat UPT negative. Hampa. So tunggu je la kot2 Cik Red Flag masih malu2 nak keluar. Ingat nak jmpa Dr.Adilah nak cek kenapa lambat sangat period kali ni. Tup2 semalam the real Cik Red Flag datang. So harini jumpa Dr.Adilah CD2 lah.

Masa jumpa tu Dr.Adilah tanya how was my period since June cos last time I saw her was in May. I told her my cycles were 28, 33 and latest 49. Lama dia tenung kertas tu. Dia suruh saya baring nak buat TVS. Oh no!!! Harini CD2 kot. Period berketul2 banyak lak tu. Dia kata takpe nak tengok aje.  Sebelum tu dia bebel gak kenapa tak datang treatment continuously. Sebab rugi je buat Laps haritu. She explained that PCOS patient kena makan ubat subur cos it will help to reduce PCOS. I told her that I thot nak try sendiri tanpa bantuan ubat subur. Unfortunately, my understanding prove me wrong. At this stage Dr advised kena consume ubat subur. Kalau tak makin lama makin tebal PCOS and chances of getting pregnant will be lower.

Bila dia tengok file, she was very concerned about my cholestrol level. Bagi seorang perempuan, cholestrol level tak boleh lebih daripada 6.0. Mine is 7.0 and it is considered very high. She asked whether family ade history stroke tak so I told my late Papa penah kena before dia kena heart attack dulu. Since ade family history, Dr takut saya akan kena jugak. Then I asked "That means I have to start diet?". Dr senyum je & she said "as much as it is hard to curb your appetite, you need to force yourself to do it. It's for your own good."

Dr. Adilah suruh saya buat blood test once again to check my insulin, cholesterol level and Beta HCG cos she suspected I'm having miscarriage. How sad kan kalau betul miscarriage. She said PCOS patient memang rahim tak kuat so Duphaston might help. Result blood test tak keluar lagi. 10 October ni jumpa dia lagi to discuss on the result.

Kali ni Dr. Adilah prescribed Metformin (3 tablets a day for 2 months). I think she knew I skipped those tablets. Hahaha. Dia bebel dia kata "you must makan metformin. please don't skip sebab metformin can help to cure PCOS, regularize your period and would also help to reduce your weight for 10-15% of your body weight". OK Dr. Baiklah. 

This time Dr adilah bagi high dosage of Clomid. Dulu amik 100mg (2 tablets) per day now 150mg (3 tablets) per day for 5 days starting CD3 to CD7. Kalau tak jalan jugak kali ni memang kena amik injection. 

Duphastone plak Dr tak prescribe sebab dia takut nanti because of the high cholestrol level, dapat complications, blood clot and then dapat stroke. Ya Allah minta dijauhkan.

Nampaknya kenalah start berdiet harini. I'm now on Kevin Zahri diet, consuming 1100 calories per day for 5kg 5 weeks goal. Lapar gils serious!

Takpelah. Insya Allah. Harap segala usaha berjaya dan diberkati Allah. Segalanya untuk kebaikan diri saya jugak.

Takkan putus asa demimu Anak!

26 September 2013

Dia Datang

Hmmmm... semalam adalah CD46 dan bermakna hari ini CD1 dan bermakna juga Cik Red Flag sudah datang menziarah. 

Pasrah aje lah. 

This cycle is the longest cycle since sy buat treatment. Ramai kwn2 suruh buat UPT sebab smlm dah CD46 kan.So berkobar2 lah beli UPT smlm. Dah gaji plak tu. Pegi midvalley singgah guardian,rembat 3 UPT. Tak sikit2 kau smp 3!! Very the confident ai ollss. Balik umah rasa nak je buat dan dan tu tapi Hubster kata sabar. Buat esok pagi accurate sikit. OKlah. Saya kemain tahan nk kekench sbb nk dpt 1st urine in the morning. Haha. Pukul 6.15am bangun nak solat subuh tengok2 Cik Red Flag datang. 

Hok alohs!

Bagitau Hubster. Sambil mamai boleh dia kenakan saya. 

"Oh selama ni dok mengidam itu ini rupanya nak berisi lemak bukan berisi baby". Terus dia gelak tak hengat. 

Cis! Puaka betul mulut beliau. 

Hubster tanya saya kecewa ke. Saya kata tak kecewa macam dulu2. Skrg dah mcm immune dah. Hubster pon sama. So Hubster kata teruskan kehidupan macam biasa. Masih ada masa untuk mencuba. I lap u lah sayang. Never give up on me!

Tadi dalam keta, Hubster masih ejek pasal kes mengidam saya tu. Tak habis2 nak bahan. Dia cakap saya dah kena diet sebab dah terlampau gemgems. This is my heaviest body weight tau. Tak pernah to this extend. Ishhh. 

Dia masih ejek lagi. 

"Yang, muka cantik tak guna kalau badan besar. Go hit the gym. Be the gym junkie like before. I like you with some meat but not too too much. This is too much yang!!!"

Masing2 gelak besar.

Cehs... cakap orang. Dia pon mengembang tak hengat. Semalam Hubster beli e-book Kevin Zahri tu. Berkobar semangat nak kurus katanya. Tengoklah bertahan sampai bila. Saya pon nak cuba. Mana tau tak payah amik slimming product pon bleh loose weight?

Jom diet...... lah sangattt!!!

hahahahaha 

Oh ye. Sabtu ni nak jumpa Dr.Adilah. Start treatment balik. Tak jadilah stop. Nak teruskan jugak. Insya Allah ada jalannya.

Kbye :)

22 September 2013

BNM Annual Dinner 2013

Last night I attended the Bank's annual dinner 2013, held at the Grand Ballroom, One World Hotel, Damansara. The theme was Box Office Night. Since the ballroom couldn't hold up the almost 3k staff at one time, so the dinner will be held for 2 nights. I chose the 1st night though.

Saya pakai baju tak ikut theme pon. Just grab what I have in the closet. Mula2 macam taknak pegi sebab takde baju nak pakai. Ye lah kan. Baju glam sume mana nak muat dah skrg ni. Tapi belek punya belek baru saya tau ade this one caftan that I seldom wear. 

Biasa org pegi dinner soap pegi saloon make-up bagai tapi takyah la nak bazir mcm tu skali. Just make do of what make-up items you have, bukak youtube then tgk make-up tutorial. DIY je. Save la duit time2 segala bnda naik harga ni. 

This annual dinner was more or less the same like the previous years. We came for the food and entertainment. Haha. The Lady Boss of course la datang to officiate the event tapi beliau balik awal before the entertainment starts. Ada hal maybe. Untuk yang tak penah jumpa Lady Boss mesti diorg tak sabar nak tengok beliau dari dekat. Like celebrity starstruck. Ye la kan sapa tak kenal the person who signed the notes. I was like that before masa mula2 join Bank. Teehee

The emcee for the night was Harith Iskander and he is seriously one damn funny guy. We enjoyed having him around sebab gelak je the whole time. The entertainers were Misha Omar and Zainal Abidin. Though I like Misha Omar, dia madam tak panda sgt interact with the audience, which made her performance quite dull and boring, aside from her good and beautiful voice. However, Zainal Abidin was the real deal. I mean he was the real entertainer! Very good with the crowd and tak nmpk kekok to even make jokes with the VIPs. He sang his most famous song of "Hijau" and everybody was merrily singing along to the song. Memang superb sgt Zainal Abidin. Suara dia still the same and I was awed on how good he was while singing live! 

Since the theme was Box Office Night ada la jgk a few peeps yang wear the theme sebab ade hadiah untuk Best Dressed Table, Best Dressed Man & Woman. Grand prize lucky draw plak ade 3D2N holiday at Ayodhya Resort Bali. Saya macam biasa tak pernah nak lucky. So agak kecewa di situ.

Meriah sgt last night. Sebelum dewan bukak, while having cocktails, you can take picture at the Photo Booth mcm kat bawah ni. Ada photographers everywhere. Snap sana snap sini. Rasa macam red carpet award show kat Hollywood plak. Siap ade reporter macam Giuliana Rancic or Ryan Seacrest interviewing the attendees. Ala2 E! 

Nak dijadikan cerita, I wore my 5 inches wedges last night and masa nak jalan tu I kinda terpeleot and nasib baik smpt berpaut pada Hubster. Yang tak bestnya si so-called E! reporter tu nmpk & he came and interviewed me. Gila lah masuk dalam video kay. Malu bertingkek-tingkek. Haih. So I just act cool and smile away. Answered a few questions and ran away into the ballroom. Hahahaha

The food was chinese course. Sedap. Just like any other chinese courses you have in some hotels. Lepas show sume tu habis dalam pukul 12 mcm tu. Penat jugak but enjoy. Nasib baik esoknya Ahad. Bleh la rehat sikit. 

And so pagi tadi saya terbangun lambat.....

Photo Booth

Hubster and Wifester

Berdua lebih baik
My table mates
The Lady Boss


Crazy side of me

Good friends

Pretty colleagues

Teammates. Sebab too tall I have to bend down

Giant sgt ai rasa!
My own make-up

I'm a giant flower!
My caftan :)
Accessories for the night:
Bag I got for only RM20 at Ho Chi Minh
Mix & Match Bangle set from Diva

21 September 2013

Mengidam??

Saya ni kan tak habis2 dgn mengidam. Kalah perempuan mengandung. Lately nafsu makan macam saka. Walau diri dah rasa macam belon sekarang ni mesti ade je benda nak mengunyah. Tak boleh jadi ni. I gotta do something!

Oh hari ni CD42. Cik Red Flag masih malu2 kucing. UPT? Takut nak buat. Takut hampa kuciwa hancur luluh hati ai nnt. Uhuk!

Hari tu (tak ingat hari apa) saya pegi Souka TTDI. Gigih sangat ke sana nak beli kek sedap. Rainbow cake terus dirembat. Sedap oh! 

Then semalam nampak akak buat tart nenas kat ofis yang sedap lemak manis tu ade letak tart2 nenas dia kat mini mart office. Apa lagi rembat la sebotol kecik yang RM10 punya. Letak kat insta trus dapat order dari Kekda. Hehe. Zasss malam tu hantar terus. 

Semalam dah bantai sikit kat ofis. Harini habis sebalang. Hubster merajuk. Sebab satu pon tak bagi dia rasa. Bini mithali sangat! Botol kecik je pon (ayat nak sedapkan hati). Sebenarnya rasa bersalah kat diri sendiri sebab makan benda2 tak berkhasiat dan menggemokkan. Tsk tsk *Gelengkepala*

This week nekad nak diet. Oh please lah. Sekarang pegi keje pakai baju kurung je tau. Sebab tu je yang muat sekarang ni. Baju2 lain semua sendat. Oh noo.... Nangis tepi katil sorang2. Sobsobsob.

Next week baru nak start set slimming from Shaklee. Harap program diet saya berjaya. Chaiyok!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...