19 December 2011

Sembang Pagi Isnin

Kebiasaannya kan, hari ni adalah hari Isnin berkaler biru atau bahasa omputihnya, Monday Blues y'all!! Tapi hari ni langsung xde unsur2 kebiruan...hehehe. Nak tau kenapa????



Betul ke nak tau ni???










Betul ni??? Serious???













Sebabnya adalaaaaahhhh.....jeng jeng jeng!!!
























Picture rembat dari belog ex-roomate ku Huda


Yeszaaa...It's Bonus Pay Dayyyy!!! Alhamdulillah...syukur ke atas nikmat yang diberikan olehNya. Even though takdelah byk mana, propa je lebih tapi syukurlah daripada takde langsung. Ye dok??

Sekarang ni, ahkak tgh gigih buat kira2 dalam buku ledger...(mcm le aku ni student account..haha). Sebelum joli sakan kenalah tolak segala utang dulu yer..hahaha. So tengahari ni ke SOGO lah akak kau ni.. sesaje jer nak melabur kt situ..pelaburan lumayan kah???? Ekau pikirlah sendiri!!!

p/s : curi2 time buat entry ni... padahal bos tengah dok menjerit2 soh submit pending work aku ni haaa....pffft!

18 December 2011

Mari Buang Duit

Wahh...tajuk entry memang tak ley blah kan? Macam ala2 org kaya yang buang duit sbb taktau nak buat apa ngan duit mereka. hahahaha. Tapi time2 bonus ni haruslah feeling2 org kaya gitu..ye tak?? 

Alkisahnya, last week at The Bank ade Koop Carnival in which Koop was the organizer. If I'm not mistaken, Koop organized the carnival mcm twice a year gitulah. Many items were on sale such as electrical & electronic appliances, cameras, Ariani, Emas Sri Pinang, spectacles, vehicles, insurance etc. Paling best, Celcom ade dtg buat promotion amongst others, offer on the latest iPhone 4s plan. Mula2 tgk tu macam tak amik port sgt. I was more than interested to buy tudung2 Ariani yang on sale 50% okay! Mana nak dpt tudung Ariani 50% sale! Then, Encik Suami meracun lah ape lagi. He said the plan is good enough and also the fact that the upfront payment for the phone is waived, only for The Bank's staff. So I started contemplating whether to buy or not to buy. Dalam 4 hari karnival Koop tu berlangsung, 3 hari jgklah I keep on visiting the booth, just to make the right decision for myself. The staff kat booth pon mcm dah recognize muka saya sbb 3 hari dok pegi visit. huhu. Fikir punya fikir, on the last day tu (Friday, 16 Dec), I made up my mind and went to register myself at the Celcom booth, changed my service provider from Maxis to Celcom. I've been intended to change for quite some time tho as I was of the opinion that Maxis sucks nowadays. The charges are unbelievable, skyscrappers high!

I want a white iPhone 4s but unfortunately they were out of ready stocks. Thus, I need to wait for another two weeks approximately for the phone to arrive. I'm OK with the arrangement as I'm not too rush to have it since I still own my old 3Gs. My colleagues also try to racun me by buying the android phones like Samsung Galaxy SII or Galaxy Note but I'm an iPhonista, so forever I will be. Sorry guys, I just couldn't buy the idea of using android! haha. Tak sabarnya nak tggu lagi 2 weeks! Now, tgh fikir pulak ape nk buat dgn my 3Gs, to sell or not to sell. hmmmm....


Besides iPhone, I bought two (2) other items. I did an eye test and bought a pair of new glasses. I don't have the picture with me now but will update soon once I get the glasses on Tuesday. It's about time dah nak tukar glasses sbb dah lama sgt pkai yg skrg punya, which is dh senget benget. hehe. The second item is....... SECRET!! tgklah, kalo rajin nnt I reveal what it is. 

Oklah, nak sambung baca buku Ombak Rindu. Till the next post. Toodles!

Wedding Pictures Part II - Reception at Kota Bharu

As promised, ahkak dengan gigihnya meng'upload' gambar2 wedding reception masa kat Kota Bharu. Org busy letak gmbr kawen, haku pon nakkkk jugakkk...hehe. Menangis lagi sekali deknon akak tgk gmbr2 kawen akak ni. Bila lah nak kurus balik yer?? Agak2 kalo akak buat 2012 New Year Resolution ni jadi ke idak ek? insya Allah. Kalo nengok kan baju2 kurung moden & kebaya dalam almari tu mmg berkobar2 lah nk kurusnya tp tgk makanan kalooo...aku pengsan! Azam baru ke mana, motivation ke mana. *sigh*

Tapi takpe, we'll just wait & see. hheheh.. Oklah, whatever it is, layankan sajer gambar2 di bawah ni :) Wait for the next entry on wedding pictures Part III - Penang reception...









































14 December 2011

Rabu Tanpa Kata-Kata v.4


All the jitters has gone....only syukur to The Almighty. Alhamdulillah :) (senyum lebaaaaaar...hehehehe)

Rabu Tanpa Kata-Kata v.3


p/s : Peluh sejuk menunggu PRIME (tak sabar nk tgk bonus dapat berapa sebenarnya..heheheh)... Finger crossed!

12 December 2011

Mari Menternak Lemak : Ikan Bakar Tanglin

Lunch hari ni telah disponsor oleh teman baik selamanya atau BFF dalam bahasa omputihnya, Shah. Tempat yang dituju adalah tidak lain tidak bukan iaitu Medan Ikan Bakar Tanglin yang dekat dengan Lake Garden tu. When we arrived, people were overflowing the place. Masyarakat majmuk Malaysia yang maha ramai. I've never been here before this. Penah dgr org cite2 je lah betapa sedapnya ikan bakar dia. And so here I am today to taste the scrumptiousness of the ikan bakar myself.

Our lauk for lunch, well...part of it. haha

Ira...too excited to eat ;)
Shima...menikmati...;p

Mazni (specky) and teman baik selamanya, Encik Shah
These are mine...blessed!
Kak Aga...masih menikmati nampaknya...
Kak Normah...our so called personal trainer :)
Licin sudaaaa...burppp!

My verdict for the day....M.A.R.V.E.L.L.O.U.S!!! Memang tidak syak lagi, syedappppp! Kalo boleh esok nak lagi..tambah sedap biler makan tu free sebab orang belanja. hehe :)

But if I were to compare with Ikan Bakar Jalan Bellamy macam susah nak cakap. Both places have their own signature taste. Both pon sedap so tak leh nak buat comparison. Ok, please don't ask me cos I can't decide. hahahahah

Till my next post.. Toodles !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...