20 February 2013

Saya Rindu Beliau

Assalamualaikum Papa.

How's life there? Rindu sangat pada Papa. Tidak penah sekalipun Papa hilang daripada ingatan. Setiap saat dan ketika pasti wajah Papa bertandang.

I miss u so much. Sometimes I think it's unbearable. How I wish you were still around. To see you smile, laugh and usap kepala. I want to sleep in your arm, like I used to do.

I just miss u Pa. I hope my doa will always reach you. I won't stop praying for you to be placed among the selected ones, to live in imaan forever after.

How I wish you would visit me tonite. I crave for your hugs.

Al-fatihah

17 February 2013

Omong Kosong

Helllowwwww (sila baca gaya Johan Raja Lawak)

Ape ke hal mula entry mahu berlawak? Mungkin sudah terbawa2 perangai sang suami. Hiks.

Weekend ni takde ape yang menarik. Macam kebiasaan. 

Hari Sabtu pergi The Curve, jumpa Hadi, Daniel dan keluarga beliau. Hadi & Daniel are Hubsters BFF since school. The three of them memang close but since Hubster & Daniel had been married, memang dah jarang nak lepak2 mcm time bujang dulu. Btw, Hadi masih single. Masih available. Anyone interested? Call me. Sayalah agent pencari jodoh. Haha

Kami makan di Tony Roma's. Saya dah lama mengidam nak makan Shrimp Scampi Pasta. Selalu ke TR memang tak penah order menu lain. Hanya Shrimp Scampi Pasta. Sebabnya? Hehe. Udang dia maha banyak and sgt fresh! Burrrrr! Nikmat tiada terhingga! 

Selesai makan, borak dan bergelak ketawa, terus naik atas tgk wayang. Tajuk cerita adalah Hantu Kak Limah 2: Usin, Mon & Jin Pakai Toncit. Verdict? Biasa2 aje. Takde la wow fantastic baby sgt pon. Kelakar hanyalah pada skrip yang terbiasa kita dgr ms Hantu Kak Limah 1 dulu. Pasrah je lah dengan RM27 yang telah dilabur pada operator wayang.

Kemudian kami ke Tesco sebelah The Curve tu. Beli barang dapur. Kakak and the kids tidur rumah saya for the night. Jadi mahu stock up dengan barang makan. Nanti lapar pulak anak2 buah kesayangan saya tu. Untuk makan malam saya masak spaghetti bolognese. Senang, ringkas dan mudah. Sebenarnya, malas nak masak beria. Hubster keluar beriadah (again) tapi saya dan kakak sibuk bercerita itu dan ini. Teruk kan? Padahal hari2 we both on whatsapp & phone calls. Best sebab kakak saya sgt memahami. Walau gap kami 8 tahun, tapi rasa macam sebaya aje. 

Harini, pepagi bangun dan buat chocolate dan sardine puff untuk breakfast. Kakak beli instant puff pastry dari Giant dan intinya masak sendiri. Sedapnyewww! Sekarang semua pon instant. Tak yah la susah payah nak sukat gandum, pastry dan uli bagai. Main tunjuk je. Haha

Kakak dah balik petang td. Tetiba rumah rasa sunyi. 

Esok plak nak kena hantar PRIME plan dan Individual Development Plan. Satu benda pon tak buat lagi. Pengarah suruh buat sebulan lepas tapi biasalah. Procrastination. Very sick!

Cukup lah 2 gambar penyeri entri kali ini. Gambar Instagram je pon. Haha


OOTD. Jegging makin mengketat. Oh No!

Ini rupa chocolate & sardine puff sebelum bakar. Gambar slps tak sempat nk snap
Till the next post. Bye.

13 February 2013

Welcome 2013

Busuk tak baru nak ucap Happy New Year 2013 walaupon hari ini hari ke-13 di bulan Februari. Yes, bulan Februari baru terhegeh-hegeh nak up entry new year. Padahal orang dah nak ucap Happy New Year 2014. Ihiks! Ampun ya bukkk!

Bermacam blog entries, FB, Twitter and IG posts yang telah saya baca mengenai warna-warni perjalanan 2012 kawan-kawan dan kaum keluarga. So it's time for me to write down my journey throughout 2012.

Earlier in 2012, I had written a few of my goals and to recap, here are the list:

1. To lose weight - checked
(i've shredded some kilos but i gained some.haha!)

2. To get pregnant - unsuccessful
(i've consulted a gynea and is under treatment now. u can refer my story here)

3. To buy a house, pretty enough to be our love nest - checked
(i've officially moved into our own house on 1 Oct 2012)

4. To save as much as I could - unsuccessful
(i've to korek all the savings to furnish the house we just bought. to start from scratch, bring forward to 2013 resolution)

5. To go to the gym frequently - checked
(i could say i'm proud of myself as i managed to hit the gym every week in 2012 with my gym buddy, Ieka Kassim)

6. To work harder, be more focused & received good PRIME (appraisal) - checked
(alhamdulillah for the rezeki God has given & managed to maintain my PRIME

7. Last but not least, to be a good, obedient wife, daughter, sister, aunty and insya Allah a caring & lovely mother - unsure (but Hubster said I scored! except for the lovely mother part!)

So for 2013, I had high hopes. I want to gain more for everything (except for weight lay, of course la nak reduce). Let's see if these resolutions become reality this year:

1. To get pregnant
(my ultimate goal for 2013. Insya Allah. I'm praying hard for this!)

2. To lose weight (again & again & again)
(to achieve this, must force myself to hit the gym!)

3. To be a better muslimah
(No more tudung singkat-taktutup-dada for me as Hubster dah larang. So, I obeyed :) )

3. To furnish the house
(macam2 benda nak beli!)

4. To save as much as I could

5. To join at least 1 baking class and to try more and more new recipes

6. To maintain 2012's resolution for item 6 & 7 above :)

Oh ye. Lupa nak citer pasal bonus 2012 haritu. Kan ade 2 barang yang saya aim; satu Kitchenaid lagi satu Candy Bag. Well, both I didn't get. Instead, I scored this! 

Awesome kan? Memang best and puas hati tapi tang Candy Bag tu je la tak merasa lagi. Haih! Aim for this year plak! Insya Allah :)

Okla for now. Till the next entry.

Toodles!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...