29 August 2013

Al-Fatihah

Ahad lepas saya terbaca FB kawan ofis bagitau pasal kematian sorang polis bantuan Bank. Bila dapat tau nama macam rings a bell. Dalam kotak fikiran saya terbayang satu wajah. Jauh di sudut hati saya berkata "hopefully it's not that kid".

Isnin masuk ofis saya cek Kijangnet takde lagi berita pengumuman kematian. Then saya masuk system tengok gambar tuan punya badan. Keluar je gambar terus saya mengucap. It's him! That kid i wished it was not. Walaupon saya tak kenal rapat arwah tapi ia amat memberi kesan. Just because I recruited him in. I interviewed him for employment and he got the job cos we can see sincerity in his personality. 

Dia selalu saya nampak jaga di lobi blok office saya. Jumaat lepas masa nak balik baru je saya jumpa dia and seperti biasa dia akan bow bila nampak saya. Saya suka tengok dia sebab dia budak baik. Very innocent look. But now rasa macam sedih sangat bila dapat berita beliau dah takde. And dah takde lagi beliau kat blok saya tu. Sobsob :(

Arwah meninggal lebih kurang pukul 2.45 pagi hari Ahad akibat kemalangan di Jalan Loke Yew dekat ngan Viva Homes. Saya dengar cite officer di jabatan yang sama dgn arwah bagitau arwah memang anak yang sangat baik, sanggup kena marah tak buat OT semata-mata nak balik cepat jaga mak yang tinggal kat rumah sorg2. Truly anak mak, takde perangai kata kakak dia yang keje sini jugak. 

Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan dicucri rahmat olehNya. Insya Allah.

Berita pasal kemalangan tu boleh tengok sini:

http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130826/je_06/Polis-bantuan-maut-kereta-hempap-2-kenderaan-lain

2 comments:

PUANSTOBERI said...

a ah..ada baca n tgk tv gak pasal xciden tu. agak ngeri juga.
Al Fatihah utk beliau..

Jee Abdullah said...

sedih sgt kekda. dahla budaknya baik. hensem lak tu. ada iras2 Ady Putra orangnya. sayang je. muda lagi. baru 2 tahun je berbakti kat mak dia. sobsob

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...