26 March 2014

Atkins : Day 16

Alhamdulillah. Masih lagi bertahan. After 16 days, I've lost 5kgs. A record for myself! *tepuktangan* Whhoopie!!
 
Masih lagi juga tidak terpesong iman dan nafsu makan. Semoga terus istiqamah dalam cabaran 90 hariku ini :)
 
Selain jaga makan, bersenam juga perlu. Makanya terpaksa kugagahkan jua kaki dan badan yang berat ini untuk ke gym. Office ade gym facility tapi staff yang malas. Mengata diri sendiri. Wakakakaka!
 
I've started gym last week, 3x a week (Monday, Tuesday & Thursday). Did cardio, squats and flat stomach routines which I learned from Youtube. Sweat memang tak ingat dunia. Baju dan tudung boleh perah keluar air sebaldi. But the calories I burned satisfied me the most! Last week punya workout tak pakai my Polar watch sebab dah mati battery. Weekend haritu baru gi tukar baru. So boleh la nak berbangga tunjuk kat Insta jumlah kalori yang terkorban.Hikhik.
 
Semangat masih belum padam. Insya Allah semoga cabaran 90 hari saya berterusan ke 90 hari berikutnya. Raya with different size maybe? teehee. Peace y'all!
 
Kbye!

Monday, 24/3/14

Tuesday, 25/3/14


5 comments:

sweet tooth said...

wah!!! tahniah! Seronok kan bila usaha membuahkan hasil... buat diri semangat nak teruskan. By the way, cun nye jam tu!!! i dok impikan nk beli jam yg blh kira calories burn tu...one day perhaps :)

Jee Abdullah said...

kak sweet tu mmg sudah pasti! memang satisfied sgt. tp since now dia reduce water weight xdela nmpk ketara benar. jam kira kalori tu agak berguna.nanti kak sweet tangkap le satu k!

muis ismail said...

in sha allah konfem beraya with new size.hihi..cahaiyokkkkk :)

zarith said...

eh eh... jam kita sama!!!
workout ape je sampai >1000 kcal? berapa jam workout.
Saya maksimum pun 700 kcal je..

zarith said...

eh eh... jam kita sama!!!
workout ape je sampai >1000 kcal? berapa jam workout.
Saya maksimum pun 700 kcal je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...