08 October 2013

Nama Saya NAZIFA

Kali ni nak cite pasal nama. Nama saya. Noor Nazifa binti Abdullah nama panjang. Saya rasa takde yang pelik pada nama saya. Senang nak sebut. Tapi kenapa orang asyik salah sebut dan tulis??

Sejak dari zaman sekolah dalam sijil-sijil memang selalu kena hantar baiki nama sebab cikgu salah taip. Most common mesti jadi "Noor Nafiza". Sampailah sekarang ni bila dah keje pon. Macam-macam nama orang bagi. Nafiza,Nofiza, Nazife, Nazilah. You name it. Nazafia pon ade tau. Mat salleh yang hantar e-mail letak nama Nazafia. Rasa mcm nak guling2 gelak. Mat salleh lain2 tu diorang letak Noor aje. Senang.

Pernah saya amik test Advance English kat office, ade sorang mat salleh tu suka my name. He said it's unique and tak pernah jumpa nama macam saya. Alahai. Unik ke?? Entahlah den raso macam biaso ajo.

Itu lah serba sikit kisah nama saya ni. Parents bagi nama cantik2 last2 Jee jugak yang dipanggil. Short and sweet gitu. Hehe

Mata dah agak kuyu ni. Tapi sebelum tu sebut betul2.... N.A.Z.I.F.A. Belajar mengeja dan menyebut plak kita malam ni ye. 

Oklah nak beradu. Tata!







3 comments:

Anonymous said...

kelakar la org yg bg nama baru kat jee
-dyanayusuf-

Mya said...

he he..
sian jee. tu la walhal cam simple je pun kan, bukan panjang n spelling pelik2 pun.
sabar je lah..

Erin Reen said...

salam kenal nazifa ( i spelled it right kan?)
hehehe...

jemputlah ke blog erin. :) boleh share citer TTC.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...