23 October 2013

Finale

Assalamualaikum
 
Harini adalah hari terakhir appointment dengan Dr.Adilah untuk cycle kali ini. Pagi tadi Doc buat TVS tengok telur belah kanan dah mengecut dan dalam fasal Corpus Luteum. Dinding rahim dah menebal cantik. Doc quite happy untuk perkembangan saya kali ini. Saya pon tersangat2 happy.
 
Doc tanya lagi. Bersama ke malam tadi? Haha. Malu-malu kucing ai olls nak menjawab. Doc senyum je. Doc advised untuk bersama sekali lagi malam ni. Doc prescribed Duphaston untuk kuatkan rahim sebab saya as PCOS patient memang very prone to keguguran. Start makan 27/10 until 9/11 untuk 2 weeks. On 10/11 Doc suh buat UPT. Kalau negative, Doc suh tunggu period and come for another checkup during CD2 or CD3 untuk next cycle treatment.
 
Hopefully ade rezeki untuk saya bulan ini. Doakan saya juga ye kawan2 :)

Notakaki : Keputusan sugar level saya pon memuaskan. Sebelum MGTT bacaan 4.4, selepas 3 hours bacaan 3.2. Doc kata rendah la plak. Maybe sebab saya amik 1 jam lambat kot. Tapi apa2 pon syukur saya takde kencing manis :)

6 comments:

Mrs Sweet said...

Wkmsalam Jee..

All the best..semoga ada rezeki kali ni, In Shaa Allah..yg penting jgn putus asa and nonstop doa.. Sy doakan utk Jee jugak :-)

Sizuka said...

InsyaAllah, semoga ade rezeki Jee cycle ni.. Oh ye, jee ade amik clomid or injection ke?

sweet tooth said...

Alhamdulillah...sugar level looks good. I test last 6 month, fasting sugar was at 6. hambikkkk...tu yg terus launch diri sendir untuk diet. Good luck for this cycle jee :-)

Jee Abdullah said...

Intan (Mrs Sweet) : TQ dear. Jee doakan semuanya selamat utk Intan & dpt baby comel mcm mak dia :)

Sizuka : Insya Allah. TQ doakan Jee. Ha ah bulan ni ade amik clomid plus Ovidrel.

Sweet tooth : TQ dear. tulah kan. risau kalau sugar level tinggi. Jom lah sama2 diet!

iwannabeumie said...

Jee...mudah-mudahan rezeki positif ye bulan ni..ameen :-)

Jee Abdullah said...

TQ kak umie. Doa2 kan ye. Insya Allah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...