02 December 2012

Land of the LEGO

Hello peeps! 

Ni nak cite. yesterday I went to LEGOLAND!!! Both Hubster and I went together with Hubster's family. We stayed a night at a homesatay dekat Pulai Perdana, around 15-20mins ride to Legoland itself. We arrived around 9-ish am and memang manusia maha ramai dah masa tu, berduyun2 masuk. Rata-rata every family mesti ada anak or kids, sama lah macam family kami. Nak tgk yang couple datang berdua mmg xde kot! Kids takyah cakap lah, excited terlebih. Kami dewasa pon tak kurang.haha

We bought the ticket online, RM110 per person. Orang cakap kalau beli on the counter agak mahal dalam RM150/160 camtu. Operation hours are from 8am until 8pm. Sekarang ni kan musim hujan, so kalau nak pegi baik pegi pagi2. Hari yang we all pegi tu cuaca agar baik throughout morning until afternoon. Petang masa nak balik tu dia dah start pouring. 

Lagi satu pesanan penaja ni. Must-bring items include sunglass, topi and sunblock. Mesti pkai baju nipis & sejuk tau. Reason : Panasssss sgt-taktau-nak-cakap-camne-tahap-kepanasan-tu!!! Maybe because it's a new opened place, pokok pon takde. Cuaca kalau panas, memang terik seterik2nya... Hubster punya shirt memang basah lencun kena peluh.

Overall tour, we all rasa USS lagi best. Ini bagi yang dah pegi USS lah. Entry untuk USS pon belum up lagik!nantikan yeaaa... 

Legoland ni ade a few parks jgk. Contohnya ade Lego Kingdoms, Imagination, Land of Adventure, Lego Technic, Lego City and Miniland. We went to see 4D screening of Spellbreaker. So Hubster & I queued, to see whether sama tak madam 4D shrek kat USS. Verdict: It was OK, ade la jgk effect angin, air & snow. The kids were oooo-ed, aaahh-ed when the show was on. Sooo cute seeing them gawking.hehe

Miniland is my personal favourite! The mini town is sooooo cute! The miniature buildings were built from lego! Ade KLIA, Bangunan Sultan Abu Samah, Masjid Putrajaya, KLCC, KL city and many more! 

Since it's a Legoland, so semua patung and seangkatan dengannya tu memang dibuat from Lego lah. Memang cute sgt2! Rasa macam nak bawak balik aje! 

Masa kami nak balik tu, hujan dah start turun tapi nasib baik dah habis tour satu legoland. So, kalau parents out there nak bawak the kids, memang berbaloi lah but bagi kami ni yang takde anak, rasa tak enjoy sgt because most of the rides and games there are meant for kids. Lagi pon every ride tu nak kena beratur lamaaaaa sgt! huhu

So now I leave you with the rest of the photos ok!














































No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...