06 January 2012

LautMakan = Seafood Spree!!!

Actually I've been meaning to post this entry since day 1 of the bonus payday hari tu but itu la kan...asyik busy membuang duit shopping je manjang, tambah lak gi jejak semua shopping complexes around KL ni... mana sempat der wa nak update belog kesayangan hamba nih. kuikuikui :)

Around 2 weeks ago (*small cough* payday ler...), my colleagues and I decided to treat ourselves to some descent dinner, just to reward the stomach after a year of hardwork. Lagaknya macam lah sepanjang tahun ni x penah makan sedap kan. haha. Btw, the place was suggested by Inche Shahrizan sbb dia mmg selalulah pegi melawat tempat tersebut. Ayat nak skema ajer.

The place is situated at the back of Royal Park Hotel. I don't really know what the name of the street there but the major landmark that I could see is the Times Square. Mula-mula sampai tu, Encik Husband macam doubtful of the place because kiri kanan tu bangunannya buruks-buruks belaka. Tambah pulak itu mcm tempat ca ya nun alif jer. Tapi layankan saje lah, nak melantak punya pasal kan?? Mmg lah terserlahnya dasar buruk lantak aku ni..kekekek. Tempat yang we all nak mkn tu rupanya gerai jer..alahhh, gerai ala2 food court tu. camtulah. Tempat tu agak kurang memberansangkan lah kalo tengok but there were many customers yang dok makan. Confirm mesti sedap punyerrrrrr!! Masuk2 jer aroma dah menusuk. Giler lapar sehhhh! 

Haritu we all bersembilan, plus 2 toddlers (Anak Shima & Kak Aga). We ordered udang masak halia, lala 3 rasa, ketam masam manis, kerang tak-tau-masak-ape-tapi-sedap, kailan ikan masin, nasi goreng & kuey tiow goreng. Memang TERRRRBAIKKK dowwhhh! Yummylicious scrumptiousness!

Udang Masak Halia. My favourite so far :)

Kak Aga & Shah with lil Airis together with part of the dishes
Ketam Sweet Sour. Ketam banyak isi!
Lala tu pon sodappp jang oi!
Everyone enjoyed the food and you can see that all gone in 1 second! hehehe... Takdelah, gurau aje.
Percaya atau tidak, memang leeee-chainnn!
Mausia kekenyangan tapi baby Airis maintain comel :)

Seriously I tell you, the place memang berbalo-baloi! quite affordable. Kitorang makan tu kena bayar dalam RM50 per head tapi kenyang yang amaaattt!!! Sampai diri ni dah tak larat nak angkat perut yang memang dah sedia bunc! ooops! hehehe. Insya Allah, ada masa nanti we'll pay a visit again to the place :)

Sebelum balik tu, haruslah tuan punya belog mengabdikan diri y'all!
(perut haruslah cover ngan beg!kakakaka)

Kenyang perut suke hati :) peace yo!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...