16 December 2014

Borderline Term

Assalamualaikum lovelies

I reached 36 weeks today. It's the borderline term, medically speaking.

Baby stood at 2.5 kg during 34 weeks check-up. Dr.Idora suruh be extra careful because she said baby may grow up to 3.5kg when due. Takut susah nak push kata beliau sebab taktau lagi saya ni spesis senang bersalin ke tak.

Betul jugak kata Dr.Idora tu. Tapi macam mana nak be careful? Jaga makan kah? Macam tak boleh je. Lambat makan sikit je badan dah menggigil mcm nak pengsan. Lagi2 bila si kecik kat dalam keep on kicking non-stop. Huhu

I think she doesn't have enough space inside already. Her movements had slowed down and even she moves, can see from outside the tummy. Her papa lah orang paling excited bila the baby dok gerak and kick. Ibunya pasrah je walau sometimes bila dia kick, it landed on the bladder. Erkkk!

At 36 weeks, I feel super tired and went to sleep at around 9-ish daily. Tido malam kadang tak nyenyak sebab backpain and sakit around Miss V. Huhu. I feel super heavy and Hubster always teased me for waddling like a penguin. Suka hati ye!

Next check-up on 27 Dec 2014, at 37 weeks & 4 days. Thot of asking early leave from Dr.Idora sebab memang tak larat sangat bawak perut & badan yang makin lama makin memberat.

Makin dekat makin la resah. Peluh sejuk. Takut pon ada. Nervous sebab taktau macam mana pengalaman bersalin saya nanti. Semoga Allah permudahkan segalanya. Insya Allah :)


Meet my Baby N :)

4 comments:

umi sufi said...

hiiii...x sabar nak tgk ur baby.. smg semua selamat ye..

muis ismail said...

Assalam...dont wori eK in sha Allah everything will be ok. Keep on praying. Allah kan ada...:D

sweet tooth said...

wah...x lama dah tu...InshaAllah, smh Allah permudahkan buat jee...amin...

umie said...

jee...semoga lancar dan dipermudahkan semuanya ye..ameen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...